F.A.Q.
Contact Us
Complaints and Feedback
Sitemap

Pemakluman Berhubung Program Malaysia My Second Home (MM2H)

26 Ogos 2021 - Merujuk kepada Sidang Media berhubung Program Malaysia My Second Home (MM2H) oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) pada 11 Ogos 2021, dimaklumkan bahawa segala permohonan baharu akan diproses serta dikendalikan oleh Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) mulai Oktober 2021, setelah semua proses berkaitan perundangan selesai.

Dalam proses transisi ini, MOTAC melalui Pusat MM2H, akan mengendalikan urusan berkaitan peserta sedia ada sehingga 15 September 2021. Selepas tempoh tersebut, segala urusan berkaitan perkhidmatan pemprosesan permohonan sedia ada dan logistik akan diambil alih sepenuhnya oleh pihak JIM. Sebarang pertanyaan atau keterangan lanjut sila layari laman sesawang https://www.imi.gov.my/ atau talian 03-8880 1555 / 1556.

MOTAC akan terus memainkan peranan dalam mempromosikan Program MM2H melalui penglibatan Tourism Malaysia dalam memperkenalkan Malaysia sebagai destinasi inap jangka panjang terutama kepada pesara-pesara dan personaliti berpendapatan tinggi.

MOTAC menyokong penuh Program MM2H diteruskan agar ianya dapat menjana ekonomi negara di samping mempromosikan Malaysia di persada antarabangsa.


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Last updated :