F.A.Q.
Contact Us
Complaints and Feedback
Sitemap

Pelanjutan Penutupan Kaunter Bagi Bahagian Pelesenan Pelancongan di Ibu Pejabat dan Pejabat MOTAC Negeri

Selaras dengan pengumuman YAB Perdana Menteri pada 23 April 2020 mengenai keputusan Kerajaan untuk melanjutkan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 12 Mei 2020, Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) ingin memaklumkan mengenai pelanjutan tempoh penangguhan bagi urusan semua perkhidmatan kaunter di Bahagian Pelesenan Pelancongan serta Pejabat MOTAC Negeri berhubung pelesenan pelancongan antaranya pelesenan syarikat pengendali pelancongan, pemandu pelancong, Institut Latihan Pelancongan dan penarafan bintang ke atas Premis Penginapan Pelancong, Spa dan Pusat Urutan Kaki (PUK) sehingga 12 Mei 2020.

Modul pembayaran secara atas talian di dalam Sistem Pelesenan Industri Pelancongan (SPIP) masih ditutup dan tidak beroperasi sehingga tarikh berkenaan. Walau bagaimanapun, permohonan dalam talian diteruskan seperti biasa dan akan diproses setelah tempoh PKP berakhir.

Justeru itu, semua perkhidmatan pelesenan pelancongan di Ibu Pejabat Putrajaya dan Pejabat MOTAC Negeri akan beroperasi semula pada 13 Mei 2020.

4 Mei 2020
Putrajaya

- TAMAT -

Dikeluarkan oleh:
Unit Komunikasi Korporat
Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC)
Tel: 03-88917192 Fax: 03-88917181
Laman web: www.motac.gov.my E-Mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Last updated :