Malaysia Madani
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman
  • Utama
  • Bantuan Kewangan Geran Khas PRIHATIN

Bantuan Kewangan Geran Khas Prihatin Sebanyak RM1,000.00 Secara One-Off Kepada Pengusaha Spa Dan Pusat Urutan Kaki (PUK) Di Bawah MOTAC

PRIHATIN 01
PRIHATIN 02

Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) sentiasa berusaha untuk meringankan beban yang dihadapi oleh pengusaha Spa dan Pusat Urutan Kaki (PUK) dalam menghadapi wabak pandemik C0VID-19. MOTAC menerusi Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) akan menyalurkan bantuan kewangan sebanyak RM1,000.00 secara One-Off kepada mereka yang terjejas dalam masa yang terdekat.

Pengusaha Spa dan PUK ini hendaklah bernaung di bawah persatuan yang diiktiraf oleh MOTAC iaitu Association of Malaysian Spas (AMSPA) dan Malaysian Association of Wellness & Spa (MAWSPA). Borang permohonan secara atas talian, syarat permohonan dan maklumat berkaitan boleh didapati di pautan https://motac.gov.my/PrihatinMOTAC21_Spa mulai 19 Ogos 2021. Tarikh tutup permohonan adalah pada 6 September 2021.

Bantuan ini dijangka dapat memanfaatkan sebanyak 433 pengusaha Spa dan PUK. MOTAC menyeru semua pengusaha Spa dan PUK yang layak untuk segera mengemukakan permohonan bantuan yang ditawarkan ini.

Sekian terima kasih.


Kemaskini Terakhir :