Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Tiada Lantikan Agen Berhubung Permohonan Geran Sepadan Sektor Pelancongan (GSSP) Dan Geran Sepadan Sektor Kebudayaan (GSSK)

10 Ogos 2022 - Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) ingin menegaskan bahawa MOTAC tidak melantik mana-mana individu / organisasi sebagai agen dalam permohonan Geran Padanan Pelancongan, Seni dan Budaya (GPPSB). Sehubungan itu, bagi pihak yang berkelayakan boleh memohon geran tersebut mengikut syarat-syarat yang ditetapkan melalui alamat dan emel seperti di bawah:

Urus Setia Geran Padanan Pelancongan, Seni & Budaya (GPPSB)
Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia (Tourism Malaysia)
Bahagian Perancangan Strategik,

Aras 2, No.2, Menara 1, Jalan P5/6, Presint 5, 62200 Putrajaya

E-mel kepada: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.


GPPSB merupakan inisiatif kerajaan melalui MOTAC bagi membantu penggiat industri daripada pelbagai sektor dan latar belakang dalam penganjuran acara pelancongan, seni dan budaya berimpak tinggi pada tahun 2022. GPPSB terbahagi kepada dua iaitu Geran Sepadan Sektor Pelancongan (GSSP) dan Geran Sepadan Sektor Kebudayaan (GSSK). Jumlah keseluruhan bagi kedua-dua geran tersebut adalah sebanyak RM50 juta bertujuan untuk menyemarak dan merancakkan semula sektor pelancongan dan kebudayaan yang terjejas teruk susulan penularan pandemik Covid-19 sejak dua tahun yang lalu.

Maklumat lanjut untuk permohonan kedua-dua geran tersebut boleh layari laman web www.motac.gov.my dan www.tourism.gov.my.

#ComingBackStronger
#KeluargaMalaysia
#BekerjaUntukRakyat


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :