Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

Pelanjutan Tempoh Permohonan Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Kepada Hotel Bajet Di Bawah Kementerian Pelancongan, Seni Dan Budaya Malaysia Bagi Tahun 2022

29 April 2022 - Melalui Pembentangan Bajet 2022, Kerajaan telah memperuntukkan sebanyak RM30 juta bagi pemberian Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Inap Desa (Homestay) dan Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Kepada Hotel Bajet di bawah Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) bagi tahun 2022. Kementerian ini telah membuka permohonan geran pada 1 hingga 30 April 2022 kepada semua pengusaha hotel bajet yang telah diberikan penggredan 1, 2 dan 3 Orkid di bawah MOTAC.

Sukacita dimaklumkan bahawa tarikh tutup permohonan Geran Padanan Bagi Tujuan Pembaikan Kepada Hotel Bajet di bawah MOTAC bagi tahun 2022 telah dilanjutkan sehingga 15 Jun 2022. MOTAC menyeru semua pengusaha hotel yang layak untuk segera mengemukakan permohonan geran yang ditawarkan ini. Maklumat lanjut seperti Garis Panduan Permohonan, Borang Permohonan dan lain-lain maklumat boleh dilayari di laman sesawang rasmi MOTAC di www.motac.gov.my/geran-padanan. Pemberian geran ini diharapkan dapat pengusaha hotel untuk terus kekal berdaya saing bagi mempromosikan premis-premis mereka untuk menarik lebih ramai pelancong datang menginap.

#ComingBackStronger
#KeluargaMalaysia
#BekerjaUntukRakyat


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :