Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan dan Maklum Balas
Peta Laman

'Konsert Rakyat Melaka' Tiada Kaitan Dengan MOTAC

Konsert Rakyat Melaka

11 Ogos 2022 - Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) ingin merujuk kepada laporan berita di beberapa portal media berkenaan penganjuran ‘Konsert Rakyat Melaka’ oleh Jojo Events yang mengetengahkan lapan artis terkenal sepanjang zaman pada 3 September ini di Melaka International Trade Centre (MITC).

MOTAC tampil untuk memberi penjelasan bahawa MOTAC tidak menerima permohonan daripada pihak penganjur untuk bekerjasama dalam konsert tersebut. Jojo Events hanya mengemukakan permohonan untuk Geran Sepadan Sektor Kebudayaan (GSSK) bagi penganjuran program tersebut. Justeru, kenyataan yang menyatakan konsert tersebut dianjurkan dengan kerjasama MOTAC adalah tidak benar sama sekali.

MOTAC sentiasa menyokong program-program berbentuk kesenian dan kebudayaan selaras dengan Dasar Kebudayaan Negara (DAKEN) 2021. Walau bagaimanapun, MOTAC memandang serius terhadap sebarang penyalahgunaan nama Kementerian bagi tujuan promosi, publisiti ataupun mendapatkan dana daripada mana-mana pihak. Tindakan menyalahgunakan nama Kementerian adalah tidak bertanggungjawab dan boleh menjejaskan imej organisasi.

Diharap penjelasan ini dapat membantu memperbetulkan kekeliruan yang timbul dalam laporan media yang dikeluarkan.

#ComingBackStronger
#KeluargaMalaysia
#BekerjaUntukRakyat


Dikeluarkan oleh:
UNIT KOMUNIKASI KORPORAT

KEMENTERIAN PELANCONGAN, SENI DAN BUDAYA (MOTAC)
Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181
Website: www.motac.gov.my Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac

Kemaskini Terakhir :