Selamat Datang ke Portal Rasmi Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia

F.A.Q.
Contact Us
Complaints and Feedback
Sitemap

YBhg. Dato' Dr. Noor Zari bin Hamat Dilantik Sebagai Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Pelancongan, Seni Dan Budaya Mulai 16 Disember 2019

YBhg. Dato' Dr. Noor Zari bin Hamat telah dilantik sebagai Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MoTAC) berkuatkuasa hari ini, 16 Disember 2019. Beliau telah melaporkan diri kepada YB Datuk Mohamaddin Ketapi, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia mengadakan pertemuan bersama pegawai-pegawai kanan Kementerian.

Sebelum ini beliau telah berkhidmat sebagai Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), Kementerian Hal Ehwal Ekonomi sejak 22 Oktober 2018. Beliau turut pernah menjadi Pengarah Seksyen Pengagihan, Unit Perancang Ekonomi (EPU), Kementerian Hal Ehwal Ekonomi serta dilantik ke beberapa jawatan awam dan korporat di pelbagai jabatan dan agensi.

Beliau berusia 57 tahun, memiliki Ijazah Doktor Falsafah (Pembangunan Ekonomi dan Polisi) di Universiti Kobe, Jepun dan Sarjana Analisis Dasar dari Universiti Saitama, Jepun. Sebelum itu, beliau bergraduasi dari Universiti Malaya dengan Sarjana Muda Ekonomi (Ekonomi Analisa) dan Diploma Pentadbiran Awam dari Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN).

Sebagai pengiktirafan atas pencapaian dalam kerjaya beliau, Dato' Dr. Noor Zari telah dianugerahkan dengan pelbagai pingat dan darjah kebesaran termasuk pengurniaan Darjah Kebesaran Dato' Paduka Setia Mahkota Kelantan Terbilang (D.P.S.K) yang membawa gelaran Dato'.

- TAMAT -

Di keluarkan oleh:
Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia
Tel: 03-8891 7190 Fax: 03-88917181
Laman Sesawang: www.motac.gov.my Emel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FB: Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia
Instagram: mymotac
Twitter: mymotac
Last updated :