Selamat Datang ke Portal Rasmi Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia

KEMENTERIAN PELANCONGAN SENI DAN BUDAYA MALAYSIA Senarai Homestay di Malaysia
F.A.Q.
Contact Us
Complaints and Feedback
Sitemap

Pelancongan Perniagaan Jadi Tumpuan

8 Februari 2021 - Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) akan memberi tumpuan kepada golongan pelancong bersasar meliputi pelancongan perniagaan dan aktiviti MICE (meeting, Incentives, conference and exhibitions).

MOTAC melalui Biro Pameran dan Konvensyen Malaysia (MyCEB) akan memastikan pelancong perniagaan dan MICE telah melepasi tapisan kesihatan dan bebas COVID-19 serta pematuhan yang ketat terhadap SOP MICE. Dalam memastikan kelangsungan acara perniagaan (business events), keselamatan dan kesihatan rakyat adalah juga keutamaan MOTAC pada masa ini ketika negara sedang berdepan dengan cabaran pandemik Covid-19.

SOP dan protokol pencegahan penyakit pelancongan perniagaan terhadap pekerja, pembekal barangan dan perkhidmatan serta delegasi / pengunjung mengenai pengawasan penyakit dan pencegahan penyebaran jangkitan adalah mengikut standard seperti mana yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN). Kumpulan bersasar pelancong perniagaan ini akan dipantau dan telah melepasi saringan kesihatan.

Dikeluarkan oleh:
Unit Komunikasi Korporat
KEMENTERIAN PELANCONGAN SENI DAN BUDAYA (MOTAC)

Tel: 03-8000 8000 Fax: 03-88917181

Website: www.motac.gov.my Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook, Instagram & Twitter: @mymotac
Last updated :